Før du besøker oss

Informasjon fra eier er en viktig del av besøket

Dyret kan ikke selv fortelle det vi trenger å vite. Vi kommer til å spørre deg som eier om dyrets diett/matlyst, urinering og avføring (utseende og hyppighet), normalatferd og eventuelle forandringer, og tidligere sykdom.

Kløe, oppkast og diaré eller alvorlige symptomer fra luftveier?

Vi ber om at du ikke tar med dyret ditt inn på klinikken før du har snakket med noen i resepsjonen. Dette for å minimere faren for smitte fra ditt dyr til andre dyr.

Ta med medisiner, opplysninger om medikamenter/dosering og evt journal

Dersom dyret ditt er satt på behandling av en annen veterinær. Du kan be om utskrift av sykehistorien til dyret ditt hos alle dyrleger som har behandlet det. Dyrleger er lovpålagt å føre nøyaktig journal over enhver konsultasjon.

Mål temperaturen hjemme hvis dyret ditt har feber

Det gir oss mye verdifull informasjon å vite hva slags kroppstemperatur dyret har hjemme i trygge omgivelser. Temperaturen måles rektalt, altså i endetarmsåpningen. Du kan ha en tynn plastpose rundt termometeret dersom du ikke har overtrekkshylster hjemme. Snutens temperatur gir ingen informasjon.

Før HD- og AD-røntgenfotografering av hunder

Ta med hundens stamtavle og  registreringsbevis. Hunden må være ID-merket, det kan vi gjøre samtidig dersom hunden din er umerket. Klikk deg inn på NKKs hjemmesider for å betale og skrive ut et dokument som du skal ta med til oss. Link: http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=1396 Dersom du ikke gjør dette på forhånd, kan du fylle ut et skjema her hos oss. NKK vil da fakturere deg ekstra og det vil ta litt lengre tid før du får resultatet av avlesningen. Hunden bør være godt luftet før røntgenfotografering.

Før operasjon

Dyret ditt skal leveres fastende om morgenen, dvs det skal ikke ha spist etter kl. 20.00 dagen i forveien. Gi vann som normalt, men påse at dyret ikke drikker store mengder vann før levering til oss. Fasting gjelder ikke kaniner og gnagere, som skal fôres som normalt. Dyret ditt må være så rent som mulig før et sterilt inngrep skal utføres. Gi gjerne et bad eller stell pelsen dagen før operasjonen dersom helsetilstanden tillater dette. Hunder skal være godt luftet før de leveres, slik at de har tømt blæra og fått gjort fra seg.

Før hudutredning

Hvis dyret ditt skal ha en hudundersøkelse hos oss, må vi ha en del opplysninger om hvordan forløpet har vært. Vi kommer bl.a. til å spørre når, hvor og hvordan problemet oppstod, og hvordan det har utviklet seg. Det er viktig at personen som følger hunden kan svare på disse spørsmålene. Dersom dyret har vært behandlet tidligere for hudproblemer, bør vi få utskrift av journalen fra behandlende veterinær. AnamneseSkjemaHud Skriv ut disse skjemaene og gå gjennom dem i felleskap hjemme. Fyll ut og ta med til oss når du kommer til timen.

Før avliving

Avliving foregår i fred og stillhet på et eget rom i klinikken. Rommet har en bakdør ut slik at du kan forlate uforstyrret når det passer deg. Tenk over på forhånd om du vil begrave dyret selv, eller om du vil forlate det her hos oss. Du kan velge mellom felles eller separat kremering. Når du kommer til klinikken får du gjort opp i resepsjonen med en gang, så slipper du å ordne med det etterpå. Du må også signere på en attest der du erklærer at du ønsker dyret avlivet.