fbpx
Veterinær som tilbyr akupunkturbehandling i Lofoten.

Vi tilbyr akupunkturbehandling til både katter og hunder. Mange er kanskje ikke klar over når en slik behandling kan være aktuelt for dyret sitt? I dette innlegget forklarer vi litt nærmere hva akupunkturbehandling er og hvem dette kan hjelpe.

Hvordan foregår akupunkturbehandling?

Akupunkturbehandling på dyr foregår på samme måte som hos mennesker. Veterinæren vil først gjøre en grundig undersøkelse av dyret og vurdere dens helsetilstand og historie. Deretter vil veterinæren velge de aktuelle akupunkturpunktene basert på dyrets individuelle behov og tilstand.

Når akupunkturpunktene er valgt, vil veterinæren sette inn nålene (det brukes spesielle akupunkturnåler). Nålene sitter vanligvis i 10-20 minutter, avhengig av dyrets tilstand og behov.

Det er viktig å huske at akupunkturbehandling kan være ubehagelig for dyret i starten, men de fleste dyr tilpasser seg raskt og blir mer avslappet etter hvert som behandlingen fortsetter.

Akupunktur kan øke livskvaliteten

Om dyret ditt har problemer med ryggen, ledd, muskler, eller forkalkninger kan det være aktuelt med akupunkturbehandling. Akupunktur kan også hjelpe mot infeksjon, hormonelle problemer, allergier og fordøyelsesproblemer. Det kan også løse ulike atferdsproblemer dyret har.

Det er forsket mye på akupunktur og effekten av en slik behandling kan variere. Akupunkturbehandling er ikke en del av det som betegnes som skolemedisin. Men vi erfarer at mange av dyrene som får en slik behandling får mindre smerter og en økt livskvalitet.

Vi har autorisert veterinærakupunktør

Det er viktig at dyret ditt får behandling av en kvalifisert og erfaren veterinær med spesialutdannelse i akupunktur. Her i landet er det kun autoriserte veterinærakupunktører som har lov til å tilby en slik behandling.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille en konsultasjon? Ta kontakt så hjelper vi deg. Vår dyktige veterinær har lang erfaring med akupunktur og kan hjelpe din firbeinte venn.

Les mer om akupunktur her.