fbpx

Våre tjenester

Vår tjenester inkluderer et bredt spekter av behandlinger for å hjelpe ditt dyr på best mulige måte.

 • Finn beskrivelse av behandlinger nedenfor.
 • Finn vår prisliste her.
Behandlinger Lofoten Dyreklinikk
Hund, tannsjekk, tannkontroll

Kirurgi

Vi har egen operasjonssal med med trygg og skånsom gassanestesi. Her utfører vi det meste innen bløtvevskirurgi, i tillegg til rutinemessige inngrep som sterilisering og kastrering.  Dyrepleier med etterutdanning innen anestesi passer på dyret i narkose. Avansert overvåkingsutstyr gjør at vi kan følge med på pasientens oksygen- og CO2mengde i blodet, hjerte og puste-frekvens og temperatur gjennom hele anestesien.

Les mer om kastrering av katt her.

Laboratorieanalyser

Vi har egne blodanalyseapparater, slik at vi kan få svaret samme dag prøven tas. Vi utfører daglig mikroskopering og analyser av urin, blod, celle- og vevsprøver i eget laboratorium. Prøver sendes til spesialiserte laboratorier i inn- og utland når det er nødvendig.

Tannbehandlinger

Tannsykdom er den vanligste sykdomsgruppen hos hund og katt. Vi har eget tannbehandlingsrom med moderne tannunit og digitalt tannrøntgen. Her utføres profesjonell plakk- og tannsteinfjerning, polering, trekking av tenner, skånsom oralkirurgi, samt andre tannbehandlinger. Dyrlege Marianne har en lengre etterutdanning innen tann- og tannkjøttsykdommer.

Vi tilbyr GRATIS tannsjekk til katt og hund, finn ut mer…

Ønsker du å bestille time eller har du noen spørsmål rundt tannhelsen til dyret ditt? Ta kontakt med oss.

Poliklinikk

Vi utfører alle typer vaksinasjoner, kliniske undersøkelser og ID-merking med elektronisk chip. Ved vaksinasjoner vil det alltid bli utført en helsesjekk, da dyret skal være friskt for å få vaksine. Årlig helsekontroll er viktig fordi vi da kan oppdage og ta tak i helseproblemer på et tidlig stadium. I poliklinikken behandler vi mindre skader og sykdommer. Her tar vi også forskjellige diagnostiske tester og prøver fra dyret.

Indremedisinske utredninger

Indremedisin kan være tidkrevende, men siden vi har eget laboratorium kommer vi raskt et godt stykke på vei. Vi utreder og behandler stoffskiftesykdommer, mage-/tarmlidelser, hjertesykdom, luftveislidelser, hormonforstyrrelser mm. For å kunne stille en indremedisinsk diagnose er man ofte avhengig av å ta flere prøver og gjøre gjentatte undersøkelser.

Hospitalisering

Ofte er det nødvendig at vi beholder dyret ditt her store deler av dagen. Vi har egen avdeling med romslige bur for dagoppstalling, eller hospitalisering hvis dyret trenger kontinuerlig tilsyn og pleie. Hunder og katter settes på forskjellige rom for å unngå unødig stress. Her overvåker vi pasienter etter bedøvelse og narkose.

Røntgenundersøkelser

Vi utfører alle typer diagnostiske røntgenundersøkelser inklusive rutinemessige HD/AD undersøkelser. Vi kan også tilby spesielle kontrastundersøkelser av mage, tarm og urinveier. Ved de fleste røntgenundersøkelser er det ofte nødvendig å gi en mild bedøvelse for å oppnå optimal bildekvalitet og strålehygienisk sikkerhet for personalet.

Angående NKK og HD/AD røntgen: Skriv ut NKK-skjema og ta med når du har time. Her finner du brukerveiledninger:

Avliving

Det er uunngåelig at den dagen kommer, da man må ta farvel med sin firbente venn på grunn av uhelbredelig sykdom eller skade. Vi har et “stillerom” med separat utgang som benyttes til avliving. Dette foregår verdig og fredelig. Vi samarbeider med Ditt Smådyrkrematorium AS på Finnsnes. Besøk deres hjemmeside (www.dittsmådyrkrematorium.no) for mer informasjon om kremering og valg av urner.

Akupunktur

Vår veterinær Manuela har utdannelse i akupunktur til dyr med IVAS (International Veterinary Association of Acupuncture) sertifisering, og har allerede begynt på en videreutdannelse innen akupunktur for å bli en sertifisert advanced dyreakupunktør.

Akupunktur kan brukes både alene, og i samspill med vestlig medisin. Det er mange sykdommer der akupunktur gir god respons, både ting som oppstår som akutt, og kroniske sykdommer.

Her er et lite utvalg av mulige indikasjoner:

 • Muskel- og skjelettplager (spondylose, prolaps, stivhet, muskelsmerter)
 • Nevrologiske problemer
 • Fordøyelsesplager
 • Adferd
 • Reisesyke
 • Nedsatt immunforsvar
 • Hudproblemer (allergi, øreplager osv.)
 • Luftveisplager
 • Lever- og nyreproblemer (som støttebehandling)
 • Aldersbetingede plager
 • Hormonbalanse (for eks. innbilt svangerskap)

Finn ut mer om akupunkturbehandling.

Samarbeidsklinikker

Dersom vi ikke har utstyret eller kompetansen som skal til for å hjelpe ditt dyr på best mulige måte, henviser vi deg gjerne videre. Vi foreslår alltid det nærmeste  alternativet som vi vurderer er best, men du står selvsagt helt fritt til å bli henvist andre steder etter eget ønske. Etter tjue år i smådyrklinikk-bransjen har vi et stort kontaktnett og god oversikt.

Dersom dyret ditt har behov  for avansert kirurgi, så henviser vi gjerne til AniCura Sortland. Vi er et godt samarbeide med deres kirurg Oskar Nilsson, og deres rehabiliteringsterapeut Hanna Soini. Oppfølging etter operasjonen kan som regel utføres her hos oss.

For avanserte ultralydundersøkelser og ekkokardiografi henviser vi gjerne til Evidensia Bodø Dyresykehus. Veterinær Hanne Myrnes har spesialkompetanse på hjertediagnostikk.

For CT-undersøkelser er det mulig å få komme til Evidensia Harstad Dyresykehus.

Veterinær Helene Levoll hos AniCura Harstad har utstyr og kompetanse til å ta godt imot pasienter med kompliserte øyelidelser.

Vi samarbeider også nært med Dyrlegene Bodø, AniCura Finnsnes og Lofoten Veterinærsenter.

NMBU Smådyrklinikken Norges Veterinærhøgskole har mange spesialister som vi har god kontakt med dersom vi trenger rådgivning eller henvisning.

Katt

Kontakt oss

4 + 4 = ?

Lag en time
hos veterinæren